Välkommen!

Kulebo Gård ligger i Kulebo som finns på Småländska höglandet, ca 1 mil från Nässjö och 3,5 mil från Jönköping. Vi har en liten fårbesättning med gotlandsfår och leicesterfår, antalet är i dagsläget sammanlagt 20 får uppdelat på 16 gotlands- och 4 leicesterfår.

Vi har försäljning av lammskinn, fårskinn, köttlådor, ull, hö och livdjur. Nytt är att vi säljer även presentkort att ge bort i present! Lammlådorna går att boka till kommande säsong och kommer då att levereras under hösten 2022.

 • Hos oss kan du köpa hö till kaniner och gnagare
 • Linner Charlies Angel KWD 173
 • Vi tar betalning via swish!
 • Lammskinn
 • Leicesterull
 • Gotlandsull
 • Ullkrans
 • Kulebos Supernova och Therese Hildorsson
 • Therese och Rickard Hildorsson
 • Annie-May

Stuteri Kulebo

Vi bedriver även ett litet stuteri med rasen Welsh Cob, sektion D. Vi har två avelsston Linner Charlies Angel  KWD 173 och Cwmtnant Miss Annie May KWD 261. Vi har även haft uppfödning av Nordsvenskar och New Forest.

I år kommer vi få två fölungar efter Angel och Annie.-May. Båda fölen är TILL SALU. Angel och Annie-May ger trygga individer som är mycket sociala.

Facebook & Instagram

Följ oss på Facebook och Instagram @kulebogard

Vi har annonser på  våra produkter på Marketplace Facebook¨med bl a:

Hö 

Ull från Gotlandsfår

Ull från finull/dorset

Trädgårdsull

Men även ullkransar, lammskinn, lammkött, ull från dorset/finull

Vad kan man använda ull/trädgårdsull till?

Ull är jättebra att använda som täckmaterial i landet. Ullen håller jorden sval på sommaren och varm på vintern. Den håller fukten bra i jorden eftersom ull hindrar dunstning, den hindrar ogräs från att få fäste och tillför näring till jorden. Många har även skrivit också om att sniglarna minskar drastiskt med ull. Inga sniglar sägs finnas varken under eller över täckmaterialet. Ca två år håller ullen som täckmaterial innan det är dags att tillföra ny. 

Dessutom håller ull rådjuren borta, vilket skulle vara särskilt bra i just kållandet, bland rosor och på planteringar i skogen. Rådjuren tycker nämligen inte om lukten av ull och håller sig därmed ifrån plantorna. Linda bara lite ull (otvättad) runt toppen på plantan, enkelt som en plätt och miljövänligt på köpet.

Ni är välkomna att komma hem till oss och titta och känna på de underbart mjuka och gosiga lammskinnen (och kanske köpa med ett hem;)), köpa trädgårdsull, tvättad pysselull, otvättad pysselull, otvättad ull i större mängder i olika gråaktiga nyanser (den vita leicesterullen är nämligen slut för säsongen och kommer åter in igen till hösten). Du kan även beställa en ullkrans så gör jag den efter dina önskemål eller köpa en av de vi har i lager. Välkomna! 

Therese och Rickard Hildorsson