Välkommen!

Kulebo Gård ligger i Kulebo som finns på Småländska höglandet, ca 1 mil från Nässjö och 3,5 mil från Jönköping. Vi har en liten fårbesättning med gotlandsfår, antalet är i dagsläget 16 stycken samt 4 st leicesterfår.

Vi har försäljning av lammskinn, fårskinn, köttlådor, ull, hö och livdjur. Nytt är att vi säljer även presentkort att ge bort i present! Lammlådorna går att boka till kommande säsong och kommer då att levereras under hösten 2022.

 • Lamm
 • Linner Charlies Angel KWD 173
 • Cwmtnant Miss Annie May KWD 261
 • Lammskinn
 • Leicesterull
 • Gotlandsull
 • Ullkrans med tomtar
 • Ullkrans
 • Kulebos Supernova och Therese Hildorsson
 • Therese och Rickard Hildorsson

Stuteri Kulebo

Vi bedriver även ett litet stuteri med rasen Welsh Cob, sektion D. Vi har två avelsston Linner Charlies Angel  KWD 173 och Cwmtnant Miss Annie May KWD 261. Vi har även haft uppfödning av Nordsvenskar och New Forest.

Facebook & Instagram

Följ oss påFacebook och Instagram @kulebogard

Vi har annonser på  våra produkter på Marketplace Facebook:

Hö 

Ull

Vad kan man använda ull/trädgårdsull till?

Ull är jättebra att använda som täckmaterial i landet. Ullen håller jorden sval på sommaren och varm på vintern. Den håller fukten bra i jorden eftersom ull hindrar dunstning, den hindrar ogräs från att få fäste och tillför näring till jorden. Många har även skrivit också om att sniglarna minskar drastiskt med ull. Inga sniglar sägs finnas varken under eller över täckmaterialet. Ca två år håller ullen som täckmaterial innan det är dags att tillföra ny. 

Dessutom håller ull rådjuren borta, vilket skulle vara särskilt bra i just kållandet, bland rosor och på planteringar i skogen. Rådjuren tycker nämligen inte om lukten av ull och håller sig därmed ifrån plantorna. Linda bara lite ull (otvättad) runt toppen på plantan, enkelt som en plätt och miljövänligt på köpet.

Ull är utmärkt att ha i adventsljusstaken då den brinner väldigt dåligt, fint blir det med!

Ni är välkomna att komma hem till oss och titta och känna på de underbart mjuka och gosiga lammskinnen (och kanske köpa med ett hem;)), köpa trädgårdsull, tvättad pysselull, otvättad pysselull, otvättad ull i större mängder i olika gråaktiga nyanser (den vita leicesterullen är nämligen slut för säsongen och kommer åter in igen till hösten). Nu till jul har vi även julkransar och ulltomtar till försäljning!! Du kan även beställa en krans så gör jag den efter dina önskemål. Välkomna! 

Therese och Rickard Hildorsson